Местоположение

Home  >>  Местоположение

Ставрос се намира в Северна Гърция, непосредствено до Неа Врасна и Аспровалта

на 130 км. от граничен пункт Кулата-Промахон, на около 80 км. от Солун и около 100 км от Кавала. Разположен е в североизточната част на Халкидики, на брега на Орфанския залив.

Предимствата на Ставрос са: големия брой туристически обекти – хотели, вили, Лунапарк за децата, църкви, голям плаж, безплатни спортни площадки – за тенис, футбол, баскетбол. И всички те са близо до HOTEL Happy COLORS .

Препоръчителен маршрут: Кулата-Серес, посока Кавала- Драма. Преди Драма, следите за табела Амфиполи. Следвате посока Амфиполи, след Амфиполи – Аспровалта. Следвайте указателните табели за Ставрос.

Ежедневието в Ставрос е запазило своя ритъм и чар от миналото. Сутрин хората пазаруват от фурната и магазините, а следобед в градчето е тихо и спокойно – повечето от хората вземат следобедната си дрямка. Рибарите пък, са на кея по всяко време и хвърлят въдици за успешен улов. Вечер местни и туристи се разхождат по централната улица, която се превръща в пешеходна зона и пазаруват от малките магазинчета. После завършват вечерта в някое от кафенетата или таверните на чаша Узо, а почитателите на нощния живот, прекарват малките часове в дискотека или бар на плажа.

Хубавото време за лятна почивка, тук често продължава дори до средата на октомври.

Всъщност в Ставрос има всичко, за една чудесна почивка на море: прекрасен плаж, спортни площадки, Лунапарк, ресторанти, таверни, барчета, сладкарници, кафенета, магазини, супермаркети. На километър от селището се намират магазини от веригите Lidl и Discount Markt, в които може да пазарувате храни и стоки от първа необходимост на добри цени.